Θανατηφόρο Ατύχημα

Το δικηγορικό μας γραφείο αναλαμβάνει υποθέσεις αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα με εργολαβική αμοιβή. Πληρώνετε την αμοιβή μας μόνο στην περίπτωση που κερδίστε.


Για μια χωρίς χρέωση συνομιλία με έναν από τους δικηγόρους μας τηλεφωνήστε τώρα στο 210 36 33 694 ή στείλτε μας μήνυμα στο main@pantazis-law.com.

Αν ένα αγαπημένο σας πρόσωπο πέθανε σε τροχαίο καταλαβαίνουμε την τραγωδία που αντιμετωπίζετε. Αναμφίβολα υφίσταστε πόνο, θλίψη, σοκ και ίσως θυμό. Κάποια στιγμή ίσως να χρειαστείτε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της αποζημίωσης και της χρηματικής ικανοποίησης λόγω ψυχικής οδύνης.

Το δίκαιο μας προβλέπει ότι σε περίπτωση θανάτωσης προσώπου ο υπόχρεος οφείλει να αποζημιώσει εκείνον που από το νόμο είχε δικαίωμα να απαιτεί από το θύμα διατροφή ή παροχή υπηρεσιών.

Το ελληνικό δίκαιο όμως αναγνωρίζει ότι η θλίψη αυτή που γεννάται από τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήμα. Αυτό λέγεται χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Κατανοούμε ότι η χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο ή άλλο θανατηφόρο ατύχημα αποτελεί δευτερεύουσα σκέψη αλλά ότι μερικές φορές ενδέχεται να μετατραπεί σε αναγκαιότητα κυρίως όταν ένα παιδί μείνει ορφανό ή όταν χαθεί κάποιος σύντροφος.

Έχοντας αναλάβει πολλές υποθέσεις θανατηφόρων ατυχημάτων κατανοούμε ότι οποιαδήποτε χρηματική ικανοποίηση δεν μπορεί να αναπληρώσει τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Κάθε υπόθεση είναι και μια προσωπική τραγωδία και έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται όσο περισσότερη συμπόνια γίνεται.

 

Τι ποσά επιδικάζονται;

Τα διατακτικά των αποφάσεων σε υποθέσεις θανατηφόρων τροχαίων ποικίλλουν. Το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει χρηματικά ποσά για ζητήματα όπως χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης, διατροφές, νοσήλια και έξοδα κηδείας.

Κάθε υπόθεση θα πρέπει να κρίνεται με βάση τα δικά της πραγματικά περιστατικά. Έτσι είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το ποσό που θα επιδικαστεί σε κάποια υπόθεση, και όποια τέτοια εκτίμηση γίνεται σε γενικές γραμμές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης ή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ψυχικής οδύνης που δικαιούστε επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Ποιος δικαιούται χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης;

Δεν δικαιούνται όλοι οι συνδεδεμένοι με τον θανόντα χρηματικής ικανοποίησης λόγω ψυχικής οδύνης. Θα πρέπει να υπάρχει ένας στενός δεσμός ανάμεσα στον θανόντα και στον ενάγοντα.

Τα πρόσωπα που δικαιούνται ψυχικής οδύνης περιλαμβάνουν:

  • Σύζυγοι
  • Τέκνα
  • Εγγόνια
  • Γονείς
  • Αδέλφια
  • Ορισμένοι συγγενείς εξ αγχιστείας

Για να εξακριβώσετε αν δικαιούστε χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης ή αποζημίωση για διατροφή επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε την υπόθεσή σας στα δικά της πραγματικά περιστατικά.

Προσοχή: η αγωγή για χρηματική ικανοποίηση ασκείται στα πολιτικά δικαστήρια και ως εκ τούτου δεν αποσκοπεί στην τιμωρία αυτού που προκάλεσε το ατύχημα και ότι τις περισσότερες φορές η χρηματική ικανοποίηση καταβάλλεται από ασφαλιστικές εταιρίες. Όμως έχετε και το δικαίωμα να παραστείτε ως πολιτική αγωγή και στα ποινικά δικαστήρια.

 

Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας τώρα στο 0030 210 36 33 694 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα, και η νομική μας ομάδα θα εξετάσει την υπόθεσή σας άμεσα. Αν προτιμάτε να συζητήσετε με έναν δικηγόρο πρόσωπο με πρόσωπο επισπευτείτε μας στο δικηγορικό μας γραφείο στην Αθήνα.

Leoforos Aleksandras 57, Athens Greece - Tel: 210 2717137 - Fax: 210 2718481