Ατύχημα στις Διακοπές

Το δικηγορικό γραφείο μας αναλαμβάνει αγωγές αποζημίωσης από ατυχήματα σε διακοπές με εργολαβική αμοιβή. Πληρώνετε την αμοιβή μας μόνο στην περίπτωση που κερδίστε.


Μπορείτε να μιλήσετε δωρεάν με έναν από τους δικηγόρους μας σχετικά με το ατύχημά σας στο εξωτερικό και για ζητήματα αποζημίωσης από τροχαία αν:

Αν η υπόθεσή σας δεν εντάσσεται σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να εξακριβώσουμε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Για μια χωρίς χρέωση συνομιλία με έναν από τους δικηγόρους μας τηλεφωνήστε τώρα στο 210 36 33 694 ή στείλτε μας μήνυμα με email

Όταν κάποιος κλείνει τις διακοπές του στο εξωτερικό είναι δύσκολο να φανταστεί ότι κάτι μπορεί να πάει λάθος. Αν είχατε την ατυχία να υποστείτε κάποιο ατύχημα στο εξωτερικό, τότε είναι σημαντικό να εξετάστε το ενδεχόμενο της αποζημίωσης.

Το γεγονός ότι ένα ατύχημα συνέβη σε μια ξένη χώρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να προσφύγετε σε αλλοδαπά δικαστήρια για να διεκδικήσετε την αποζημίωση που δικαιούστε.

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που έλληνες πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση από ατυχήματα που τους συνέβησαν στις διακοπές τους στο εξωτερικό μέσω των Ελληνικών δικαστηρίων.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι που πέσανε θύματα τροχαίων ή άλλων ατυχημάτων στο εξωτερικό είτε δεν διεκδικούν την αποζημίωσή τους είτε δέχονται χωρίς καμία σκέψη την πρώτη πρόταση που τους γίνεται από τους υπόχρεους φορείς.

Είναι δυνατόν να επιζητήσετε την αποζημίωσή σας στην Ελλάδα για ατυχήματα που σας συνέβησαν στο εξωτερικό δυνάμει Ευρωπαϊκών νομικών διατάξεων.

Εκτός από τις περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων που εύκολα μπορεί να αποδειχθεί η διεθνής δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων, υπάρχει Ευρωπαϊκή νομοθεσία που παρέχει το δικαίωμα στους ευρωπαίους πολίτες να επιζητήσουν την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί μέσω των δικαστηρίων της χώρας τους.

Για παράδειγμα σε περιπτώσεις οργανωμένων ταξιδιών είναι δυνατόν να ζητήσετε την αποζημίωσή σας από τον διοργανωτή του ταξιδίου (συνήθως το ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου κλείσατε τις διακοπές σας). Αυτό δεν ισχύει μόνο για ελληνικά ταξιδιωτικά πρακτορεία αλλά και για ξένες εταιρίες που παρέχουν ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες προτιμούν τις ανεξάρτητες διακοπές (π.χ. μέσω αυτοκινήτου στην Ευρώπη). Αν πέσατε θύμα τροχαίου ατυχήματος στο εξωτερικό, ταξιδεύοντας μόνοι σας (χωρίς να αγοράστε κάποιο οργανωμένο πακέτο διακοπών) επισκεφτείτε την σελίδα μας για τα τροχαία ατυχήματα στο εξωτερικό.

Μιλήστε με έναν από τους δικηγόρους μας τώρα στο 0030 210 36 33 694 ή στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα, και η νομική μας ομάδα θα εξετάσει την υπόθεσή σας άμεσα. Αν προτιμάτε να συζητήσετε με έναν από τους δικηγόρους μας πρόσωπο με πρόσωπο επισπευτείτε μας στο δικηγορικό γραφείο μας στην Αθήνα.

Leoforos Aleksandras 57, Athens Greece - Tel: 210 2717137 - Fax: 210 2718481